Gydehøjs botilbud

Her kan du læse om Gydehøjs botilbud, stedet og dets fysiske rammer.

Gydehøj har adresse på Gydevej 15, 3320 Græsted. Boligerne er opført i 2000 og er beliggende i naturskønne omgivelser i landsbyen Esbønderup i et villa-område med kort afstand til mark og skov. Botilbuddet ligger bl.a. i gåafstand til landsbyens kirke og gadekær samt et større supermarked.

Hver bolig har udgang til egen lille terrasse, hvor det er muligt at indrette med blomster og havemøbler. Terrasserne støder enten ud mod botilbuddets yderside eller mod et større, fælles ude-areal, hvor der er mulighed for fælles udendørs aktiviteter. Boligerne har forskellige planløsninger, men sammenlignelige størrelser; nogle har ét større opholdsrum, andre har to mindre rum, som kan indrettes som hhv. sove- og opholdsrum. Der hører eget bad/toilet samt trinette-køkken, eller mulighed for etablering deraf, til hver bolig.

Botilbuddet rummer fire opholdsstuer, én til hver levegruppe á 4-7 borgere, med fælles køkken, hvor der dagligt tilberedes mad. Derudover findes fælles vaskerum til borgerne samt mødelokale, medicinrum, personalegarderobe- og kontor samt administrative kontorer.

Botilbuddets interne dagtilbud har et lokale med mulighed for indendørs aktiviteter og med egen udgang til botilbuddets fælles gårdmiljø. Dagtilbuddet har også faciliteter udenfor hovedbygningen; en mindre bygning til sansestimulerende aktiviteter samt en afskærmet have til udendørs aktiviteter, som kan foregå uden større sansestimuli fra omgivelserne. Dagtilbuddets faciliteter kan i aften- og weekendtimerne benyttes af alle botilbuddets borgere.

Gydehøj huser en bred målgruppe og derfor forskellige brugerbehov.

Gydehøj er et hus i et plan delt op i fire levegrupper med: 

  • 4 lejligheder i Team 1
  • 5 lejligheder i Team 2
  • 5 lejligheder Team 3
  • 4 lejligheder Team 4

Der er døgndækning med vågen nattevagt.